Private selskaper å fikse strøm og vannforsyning

og krigens psykopatologi

Det heter Valis, og det er egentlig den merkeligste og mest utrolige boken jeg noensinne har lest. På den ene siden er det tydelig selvbiografisk, som inneholder detaljer om Dicks eget liv, hans mislykkede ekteskap og hans nervøse sammenbrudd, på den annen side er det fantastiske Calgary-elementer i det som kan beskrive noe som faktisk hadde skjedd, men kan like like være science fiction-inntrykk. Jeg vil ikke gå inn i plottet her, bortsett fra å si at det er en enkelt linje som han gjentar igjen og igjen gjennom boken, alltid i fet skrift, alltid i store bokstaver. EMPIREEN ALDRIG SLUTTET, sier han, slik at EMPIRE ALDRIG ENDEDED.

canada goose jakker herre Han snakker om det romerske riket. canada goose jakker herre

canada goose salg I en eller annen form har det romerske riket fortsatt å blomstre, lenge etter det tilsynelatende dødsfallet, og tar på seg forskjellige forklædning. Faktisk sier han tiden mellom den tidlige kristnes tid i deres pågående åndelige krig med det romerske imperiet, og nå var tiden han skrev inn, på slutten av syttitallet falsk tid. Den tiden og denne tiden begynner å samle seg. Dette er tider vi lever i nå bokstavelig talt apostolske tider. canada goose salg

canada goose norge Dette kan selvfølgelig bare være en science fiction conceit, en plott enhet for å holde romanen går. Eller Dick kan ha trodd at det var canada-goose-jakker sant. Hvem vet? canada goose norge

Men du vil se det, det kan være noen sannhet i denne påstanden. Det kan ikke være bokstavelig sant, men psykisk, åndelig, økonomisk, militært, kan du si at EMPIRE virkelig ikke har endt. Eller hvis det noen gang gikk bort for en tid, har det sikkert returnert med hevn.

Faktisk må du bare se på en haug med opprørspolis i full kampmodus, med skjoldene og deres batonger, med sine nære formasjoner, deres falskere og deres rustning for å vite at romerske militære teknikker fremdeles er veldig bevisst.

Empire er en psykologisk og en militær stat. Det eksisterer som en mental konstruksjon, som en psykopatisk sinnstilstand, som et system av kontroll. Det finnes i oss alle. Alle av oss er smittet med dette tankeformede viruset i USA. Det er ikke noe som hater George W. Bush, som verdens mest fremtredende psykopat. I sin posisjon ville vi gjøre akkurat det samme. Det er ikke et spørsmål om høyre mot venstre. Det er ikke engang et spørsmål om riktig mot feil. Det er et spørsmål om overlevelse nå. Det er et spørsmål om å finne ut hva vi må gjøre for å overleve.

canada goose jakker dame Krig er ikke bare som fred, men med bomber. Det er en helt annen tilstand av å være. I krig er psykopatene i kontroll. Alle er en psykopat til en viss grad. En psykopat er noen som tenker på alle andre som et objekt, en eneste kilde til tilfredsstillelse. Ikke alle psykopater er en morder. De fleste psykopatologier styres i en tilstand av fred, siden psykopatets første bekymring er å blande seg inn. Men i krigstilstanden frigjøres psykopaten på verden. Psykopaten som hersker, som stat, som krig, profiterer som krigsherrer, som krigsavhengige, og i hvert enkelt individ. canada goose jakker dame

Krig er psykopatens lekeplass. Nå er alle reglene dispensert med. Nå er hvert menneske et objekt med sanselig tilfredsstillelse. Nå er strømreglene. Nå kan jeg ta potteskudd på de små gjenstandene rundt meg og late som å være menneske. mer enn mitt eget selv, min egen selvtillit. Andre menneskers kropper blir leketøy i torturernes hender i oss alle. Dette har alltid vært tilfelle i en krigstilstand. Det er enten selvtillit eller selvoppofrelse. Det verste og det beste. Og det er en hel historisk maktpsykologi dedikert til denne årsaken, oppbevaring av krig som et middel til tilfredsstillelse og kontroll. Dette er den sanne betydningen av ‘The Empire. ‘Det er hva Philip K Dick mener når han sier,’ EMPIREEN SLUTTE ALDRIG. ‘

‘Det var ikke noe hjørne av den kjente verden der noen interesse ikke var påstått å være i fare eller under et faktisk angrep. Hvis interessene ikke var romerske, var de de romers allierte; og hvis Roma ikke hadde noen allierte, ville allierte bli oppfunnet. Da det var helt umulig å bekjempe en slik interesse, var det den nasjonale ære som hadde blitt fornærmet. Kampen ble alltid investert med en aura av lovlighet. Roma ble alltid angrepet av onde tankede naboer, og kjemper alltid for et pustrom. Hele verden ble gjennomsyret av en rekke fiender, og det var åpenbart Romas skyld å vakt mot deres utrolige aggressive Canada goose stockists uk design. ‘

canada goose victoria Du må bare erstatte ordet ‘Roma’ med ‘USA’ for at utsagnet blir helt sant i dagens situasjon. canada goose victoria

canada goose herre Den andre tingen om romerne er at de betraktet alle andre nasjoner som barbarer. Sivilisasjon var det unike bevaret av den romerske stat og det romerske samfunnet. Alle andre mennesker, med mindre under den romerske statens kraft, var iboende dårligere. canada goose herre

canada goose jakke Det var et veldig morsomt element i nyheten en stund tilbake. Det var på Channel Four. Noen britiske reporter ’innebygd’ med amerikanske tropper i en del av Irak som måtte håndtere lokalbefolkningen. Det var bare rart: denne amerikanske soldaten, prøvde hans darndest å være vennlig for kameraets skyld, og utvide dydene til den amerikanske livsstilen til et rom fullt av irakiske menn og kvinner, mens utenfor, amerikanske styrker var canada goose uttak offisiell bombarderer en tom vingård. Hvorfor bombarderte de en tom vingård? Det var bare hvis noen opprørere kunne tenkt å bruke det, sa de. canada goose jakke

canada goose outlet Tilsynelatende, i Amerika, hvis du ikke liker mobiltelefonfirmaet ditt, kan du bare endre selskapet. Og hvis du ikke liker politikerne dine, kan du bare endre politikerne dine. Det var slik den vennlige soldaten forsøkte å selge invasjonen til den irakiske befolkningen. Politikere og mobilselskaper er begge deler av den demokratiske livsstilen som USA bringer til Irak. canada goose outlet

canada goose dame Fyren var oppriktig, forresten. Han var tydeligvis blitt plukket av denne grunnen. Han var tydeligvis en fin fyr som bare ønsket å utdanne disse dumme irakere om Amerika. Han forsøkte å sivilisere dem. canada goose dame

canada goose victoria parka Irakene lurte i mellomtiden forvirret ut. De visste ikke hva han snakket om. canada goose victoria parka

canada goose trillium Jeg mener. Amerikanerne landet som kjøpte oss Coca Cola og Mickey Mouse forsøkte å sivilisere irakerne. Dette er en av de mest siviliserte nasjonene på planeten: eller i det minste var det før briterne og amerikanerne overtok, det vil si til olje ble funnet der. canada goose trillium

Jeg er ikke anti-amerikansk her, forresten. Vi britene deler så mye av skylden. Det imperiet som Philip K. Dick snakker om, er for tiden bevaret av den amerikanske staten. Tidligere var det bevaret av den britiske staten Ta en titt på disse grensene, med de rette linjene og deres kniplinger. Irakerne tok ikke dem. Amerikanerne trakk dem ikke. De britiske gjorde. De trakk de linjene for å avgrense hvor oljen var. Amerikanerne følger kun en imperialistisk design som britene allerede hadde lagt ned i sanden.

Den moderne sivilisasjonen begynte i Irak. Irakene oppfant landbruket. De oppfunnet astronomi og astrologi. Hele astrologiske systemet som fortsatt er i bruk i dag, ble hver dagstidning oppfunnet i Irak for over fem tusen år siden. De oppdaget planeter, de kartlagt stjernene. De oppfant 24 timers dag, seksti minutters time og seksti sekund. I en veldig reell følelse lever vi fortsatt innenfor irakisk tid. De oppfant den syv dagers uken. De oppfunnet matematikk og skriving. Det tidligste kjente litteraturarbeidet, Gilgameshs episke, skrevet i cuneiformsskript på leire-tabletter i omkring 2750 f.Kr. i Sumeria, i en region i det moderne Irak, snakker om et sted som heter Uruk, hvorav Gilgamesh er kongen. Dette er så gammelt og konsekvent denne regionen er, at navnet på landet fortsatt holder. Boken beskriver en av de tidligste byene som ble bygd, som inneholdt en befolkning på over 50 000: det er enorme murene, dets høye bygninger, statuer og arkitektur. Det er klart at irakerne kjenner sin egen historie selv om vi har glemt det.

canada goose jakke dame Abraham ble født i Irak, i en by som heter Ur Canada. I den forstand kan du si at Gud ble født i Irak også: at ideen om Gud ble født der. Også, ifølge Bibelen, ligger Eden i Irak, mellom Tigris og Eufrats elver. Du kan lese den i Genesis.. Irakere som bor i denne regionen er enige. De tror at dette var en gang Eden. Selv for tjue år siden, var dette fortsatt Eden, stedet der marsh-araberne bodde. Før den første gulfkriget, det var før marsh arabere opprør, før Saddam drenerte myrene og kjørte dem alle ut. canada goose jakke dame

Irak har alltid vært et sted for religiøs toleranse. Flere religiøse religioner har blomstret her, pluss noen som ikke kunne overleve noe annet sted. Det støtter ikke bare sunnimuslimske og shia-muslimer, det er også hjem for assyriske kristne, som fortsatt reciterer evangeliene i deres originale arameiske, Jesu språk, nestorianske kristne, en sekte som tror at Jesus hadde en duell natur, en halv rent menneskelig, den andre halvdel rent guddommelig, pluss den siste av de gnostiske sekter, mandene, tilhengerne av Johannes Døperen, som i dag utøver daglig dåp i bad de refererer til som The River Jordon, og som refererer til Gud som det store liv. I tillegg hadde Irak til en av de største befolkningene av jøder i Midtøsten, 1948, en befolkning som ble respektert i henhold til islamsk lov, sammen med kristne og mandaeere, som ‘folk i boken.’ Det har vært en jødisk Toronto-lokalbefolkning i Irak siden 791 f.Kr.

Faktisk, noter dette: pogroms mot jødene var ikke forpliktet i muslimske land i det hele tatt, canada goose outlet men i kristne land. Inntil 1948 og etableringen av staten Israel ble jødene respektert gjennom hele Midtøsten. Det var bare et faktum. Irak hadde ingen vedvarende historie om antisemitisme før 1948.

Dette er en selektiv lesing av Irak historie, som enhver historie må være. Jeg tilbyr det bare som en motgift mot den nåværende populære forståelsen av Irak som et terroristland. Problemet med kulturen er at det kan bli utslettet i en generasjon. Angre og fornærmet en generasjon og se hva som skjer. Se på lure av kriminalitet. Se på sekterismen. Se på terrorismen. Se på volden. Se kidnapping og drap. Du kan tørke bort tusen års kultur i rommet et par år. Det er akkurat det som har skjedd i Irak.

Selvfølgelig, som du vet, var det snakk om masseødeleggelsesvåpen og en irakisk atomvåpen. Det var helt feil, selvfølgelig, som vi vet nå, men det var i det minste troverdig på den tiden fordi faktisk irakiske forskere var ganske i stand til å skape slike ting, ikke bare kjernefysiske og biologiske våpen, men avansert teknologi for fredelig bruk også. Med andre ord, i tillegg til å være en gammel stat, var irak i hvert fall til sanksjonene og deretter krigen en avansert stat, en utdannet stat. Irakiske leger, irakiske forskere, irakiske designere, irakiske teknikere er blant de mest kvalifiserte i verden. Dette er en kultur som oppmuntrer til kunst, som oppmuntrer til vitenskap, som oppmuntrer til læring, og har alltid gjort det.

Tanken om at vi har noe å lære irakene om sivilisasjonen er absurd.

Etter invasjonen sendte okkupasjonsarmen troppene for å beskytte oljevernet og oljefeltene, og tillot at museene ble plyndret. Alt det sumeriske, assyriske og babylonske kunst. Alt dette kulturskatten fra de eldste sivilisasjonene på denne planeten. Stjålet. Plyndret. Tatt bort. Hvor skal du? Inn i private samlinger, ingen tvil. I hendene på de som erklærte denne krigen. Jeg er ganske sikker på at noen allerede hadde sine handlelister før invasjonen, og at de fikk lov til å gjøre dette.

canada goose Poenget med imperialismen er at det er lønnsomt. Krig er fortjeneste. Økonomisk vekst er et mål for økonomisk aktivitet. Faktisk bidrar en bunke på motorveien til økonomisk vekst. Ambulanser må sendes ut, politibiler, brannmotorer. Nødtjenestene. Biler må ryddes fra veien. Biler må byttes ut. Forsikring må betales ut. Det er alt økonomisk. Det hele legger til vekst. Hvor mye mer så en krig, så må det være armer, hærene må trent, uniformer må kuttes og sådd. Bygninger må få blåst opp og gjenoppbygges. Infrastrukturen må være ødelagt, og deretter gjenopprettet. Ingen omtale av folk notat. Folk kommer ikke inn i denne ligningen på alle uten unntak som sikkerhetsskade. Folk er bare sett som objekter i et økonomisk landskap. canada goose

canada goose jakke herre Skjønnheten i alt dette for USA og britiske eliter er at publikum betaler for alt. De betaler private selskaper for å bygge armer og hærer for å bruke dem til å slå ned bygninger, og deretter private bedrifter å gjenoppbygge bygningene igjen. Private selskaper for å beskytte oljefeltene. Private selskaper å fikse strøm og vannforsyning. Private selskaper kan gjøre en fortjeneste og alle ut av skattebetalers midler, hva Noam Chomsky kaller velferdsstaten for de rike, hva amerikanerne kaller hele tiden en boondoggle. Kanskje det er grunnen til at vannet og strømmen ikke virker så bra. Hvorfor, flere år etter invasjonen, er det fortsatt tider på dagen uten strømforsyning. Selv Saddam kunne holde en strømforsyning på vei canada goose jakke herre.

You must be logged in to post a comment.